Wednesday, July 20, 2005

Nejen studentská unie

Prisel mi dopis ze studentské unieskoly. Prirucka je krasne udelana, vycet aktivit dlouhy - je dobre vedet, ze my jsme schopni s nimi relativne drzet krok.
Zajimave je to, ze do dopisu je prilozena i "slozenka" na zaplaceni pulrocniho prispevku 30,69 EUR. Ten prispevek je povinny. Zajimalo by me, co by se delo, kdybych ho odmitl zaplatit (krom toho, ze bych nedostal dost uzitecnou slevovou kartu).
Nerikam to z kverulanstvi, ale z ciste zvedavosti. Prispevek zaplatim rad (v ramci moznosti), jen bych rad videl, jak by to vypadalo u nas, kdyby nekdo neco takoveho pozadoval. Budu se muset v Helsinkach poptat, jak se na to divaji. Asi maji holt jine mysleni (v prirucce v casti o historii priznavaji, ze jednou zkrachovali, kdyz je ridila nejaka zvlastni skupina - u nas spise to zatloukani...).

> SUMMA SUMMARUM < Kde zacina a kde konci socialismus? A jaky vliv na vnimani toho, co je a co neni socialismus, ma tradice a historie (unie byla zalozena roku 1910)? Abych vam pred premyslenim trosku procicil zavity, muzete si trenovat vyslovovani nazvu unie: Helsingin Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunta :-).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home