Tuesday, September 13, 2005

Helsinska zoo

[den 16, nedele 11.zari]


Nějak takhle se občas cítím. Dnes se ale vstávalo dobře.

Den nebyvale cinorody: pet studentu bylo s to se sejit pred koleji jiz v jedenact hodin a vyrazit smer helsinska zoo.
Sípající Dorota, zde fotícíK tomu asi tolik: zoo je na pomerne malem ostrove, takze je docela kompaktni a nestoji to tolik trmaceni jako zoo prazska. Nejenom, ze stoji na ostrove, ale stoji na ostrove polozenem pomerne severneji, nez je Troja. Cili zviratum je asi zima, a tim padem jsou zalezla (a treba takoveho tygra usurijskeho bych videl opravdu rad). A nebo proste zvirata mela poledni pauzu, takze hlavne ze zacatku jsme jich moc nevideli.
Vubec dnesni den pritahoval pozornost ke klimatickym podminkam ("lepsi pocasi jsme si nemohli prat"): krom toho, ze hlavne kockovite selmy to vzdaly, cely den jsme se s mirnou skodolibosti bavili poslouchanim sipanim Doroty. Eva mela zatim jen ovazany satek kolem krku. Ja zatim jeste ziju bez nasledku, ale ono to stale ofukovani krku Tak tahle zvířátka na mě zapůsobila nejvíce. Klid a moudrost.casem jiste zapusobi. Vecer jsem si pak na radiozurnalu poslechl, ze v Helsinkach namerili 15 stupnu. Doma bych uz asi byl zmrzlej, ale tady to tolik nevnimam: slunce zatim sviti a vsichni kolem chodi docela nalehko. Nakonec je tedy prizpusobeni se chladu otazkou do znacne miry psychicka.
Cely vylet trval od jedenacti do sesti, krom zajimavych fotek jsem se i prijemne unavil, takze co vice chtit?

Poznamka: kdyz najedete kurzorem na obrazky v textu, zobrazi se vam titulek.

Po uzaverce: Paulis mi rekla, ze v patek byla v zoo noc divokych kocek. To vysvetluje jejich nedelni ospalost.


> SUMMA SUMMARUM < Shodou okolnosti jsem byl v lete po dobre patnacti letech v prazske zoo. Srovnani s tou helsinskou dopada docela dobre. Je barevnejsi (holt Cihlar), vydry dovadeji a neskryvaji se jako v Helsinkach. Jen ty sovy se tady, na severu, skutecne mene zdaji byt tim, cim se zdaji byt (znalci Twin Peaksu vedi).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home