Friday, September 30, 2005

Skryty puvab bankovnictvi

[den 25, streda 21.zari]

Dnes jsem konecne dostal studentskou kartu - cili nemusim tak pri ruznych prilezitostech ukazovat uctenku se zaplacenym prispevkem studentske unii. Vice na fotce.
Financni trhy dnes byly poznamenany externi prednaskou chlapika, ktery se v jedne finske bance zabyva treasury managementem. Oc bezi? Zjistuji, kolik penez maji na vstupu (od vkladatelu) a kolik na vystupu (kde je maji umisteny) a kolik si jich potrebuji pujcit (aby pokryli rozdil). Je to zajimave, protoze to je neco, co z venku bank videt neni, a pokud uz rovnou nestudujete bankovnictvi, neni to neco, o cem byste toho moc vedeli (o cem bych neco vedel, abych neupadal do pluralni skromnosti). Zvlaste zajimave na tom jsou cisla ("takze v soucasnosti nam chybi 70 mld EUR, ktere si musime nekde pujcit"0) a metody (docela vyssi matematika a hodne slozity software, ktery se pouziva k modelovani moznych scenaru vyvoje). Zkratka hodne pokrocile znalosti. Jeste me na tom zaujala jedna vec, ktera byla shodna s chlapikem ze vcerejska: ac oba pracuji ve velkych bankach, pracuji na velmi slusnych postech za jiste nemaly peniz, jejich prezentacni dovednosti nejsou z nejlepsich. Ja se svym "platem a pozici" :-) jsem na tom podstatne lepe. Zeby Finove byli precijen tak tissi a nesmeli, jak pravi obecne mineni?
Prenesme s k prakticnu: Pierre nas obdaril dalsi variaci na sve testoviny, opet vytecne. Behem vareni jsem za Michaelovy pomoci setrel podlahu, protoze uz zacala vykazovat znamky zaprasenosti, takze to ted mame opet prokoukle. Pri spolecne veceri jsme pak diskutovali o tom, jak jsme na to se svymi pritelkynemi: vypada to na peknou posloupnost jejich navstev v nejblizsim mesici. Vypada to, ze se tady nesejdou, tak nevim, jestli je to dobre nebo spatne...

> SUMMA SUMMARUM < Skoda, ze se do treasury managementu neberou novi zamestnanci podle prezentacnich dovednosti :-).

4 Comments:

Blogger Vilda said...

Tak ono je dulezite, jake zroje managujes - jestli financni nebo lidske :-) Ale samozrejme plati, ze schopnost prezentovat cokoliv komukoliv se vzdycky hodi.

8:03 PM  
Blogger Vilda said...

This comment has been removed by a blog administrator.

8:04 PM  
Blogger Vilda said...

... jake "zdroje" tam melo byt, samozrejme...

8:04 PM  
Anonymous Anonymous said...

a to, panove, kdybyste videli, jake prezentace si nektere spolecnosti dovoli predvadet na skolenich pro armadu... obsah nula plus nula, chyby v prekladu, spatne vyrazy (autentifikace, kryptovani,..) ale na kazdym slajdu debil v maskacich, co ma v ruce notebook :) a pak ze image je na nic :)

10:47 AM  

Post a Comment

<< Home