Tuesday, September 06, 2005

Z plaze na dno spolecnosti

[den 8, sobota 3.zari]

Nadesel den stehovani z Vuosaari na Idu. Cele to zas po tydnu balit, navic se stehovat z mista mileho... PJ a Alexandra se vraceji do Rotterdamu, byli tady jen na blokovy seminar. PJ jeste stacil ve skrini najit bedynku s ruznymi technologickymi pozustatky predchoziho najemnika, takze jsem nyni stastnym majitelem jedne prodluzovacky a sluchatek na Skype.
Zabaleno, rozlouceno s Unji (nebo Inju?, ja proste nevim). Cely tyden je tak akorat, akorat dnes musi byt just teplo a dusno. Takze nez jsem dojel na Idu, byl jsem pekne zplaven. Ale samozrejme jini tahaji jine naklady.
Spolubydlicim je jednak Michael z Kolina nad Rynem a Pierre neznamo odkud. Pierre ma vyhodu tu, ze ma maminku Italku a tak umi delat fantasticke testoviny, nevyhodou je to, ze je to Francouz, a tak mu, vcelku obligatne, neni rozumet. Zlaty nemecky prizvuk!
Moje pozdejsi pristehovani na Idu melo pro me jeden dusledek, a to ten, ze jsem byl usetren nejhorsiho cisteni po predchozich obyvatelich. Coz je sice pohodlne, ale pocitove to uplne nejlepsi neni.
Uzil jsem si trosku vzrusa, protoze na posteli jakoz i v celem bytecku ponekud chybela matrace na moji postel. Vyresilo se to tim, ze Gabor mel o patro niz jednu navic. I kdyz se dost cukal, jestli bych si tu svoji nechtel opatrit nejak jinak. Stejne mi neni jasne, na co potreboval druhou. Protoze kdyz uz si chce nekoho tahat na pokoj, coz bych soudil z jeho tajemneho usmevu, tak bude potrebovat stejne jen jednu. No proste Gabor.
Po zbeznem vybaleni a sprse jsem vyrazil do skoly na pocitac, protoze tady nemam jeste registrovany svuj pocitac. No, sice je na univerzite pracovna nonstop, ale s moji magnetickou kartou si zamek prilis nerozumel. Cili zadne pocitace. Vyrazil jsem tedy na plaz - od skoly je to tak deset minut chuze kolem krasnych hrbitovu. A plaz je vskutku krasna, posudte ostatne sami. Myslim, ze na plavani by to mohlo byt.

Plaz u HSE

K tomu jedna bohuzel fotograficky nezdokumentovana prihoda: Ida je obklopena lesy. Sedim na lavicce na utobusove zastavce a najednou vidim uprostred silnice sediciho zajice. Chvili lelkoval, a pak zmizel mezi domy.
Vecer byl ve znameni sitsi party - to se sedi podle predem daneho zasedaciho poradku, popiji se a podle pokynu toastmastera (jak se to rekne cesky?) a podle zpevniku zpiva.
Stefen pristizenNutno rici, ze vedle klasickych pisni treba od Beatles nebo CCR se peji i pisne, rekneme, volnejsiho razu. Jednu z tech nejvolnejsich prikladam. Celkove je tahle akce vytecna, bohuzel pro cizince bude uz jen jedna, ostatni se konaji ve sklepe budovy studentske unie uz jen ve finstine. Mozna bych mohl taky nejakou zkusit, protoze ta atmosfera za to stoji. Ostatne fotografie mluvi samy za sebe.
Po sitsi se slo jeste do jednoho klubu, ktery me ale ani interierem ani hudbou prilis nenadchl, tak jsem to lehce po pulnoci s vidinou brzke postele zapichl. K nadrazi je to kousek, je videt odevsad, takze zahneme doleva a hura. No, vyklubala se z toho asi hodinova nocni prochazka, v jejimz ramci jsem navstivil i zdejsi lodenice ve stylu Gottham City a vubec se pekne prosel. Kdyz jsem po hodine dorazil pomerne necekane na vychozi bod sve tury, musel jsem silne poopravit vysoke mineni o svych orientacnich schopnostech. Ale nakonec jsem to zvladl bez nervu, v nocnim vlaku jeste urcite nekoho pobavil svym klimbanim a kolem druhe zapadl do postele. Prvni noc na Ide.
Jeste jedna uvaha: pri tahnuti vsech svych batozin jsem se trosku probiral svymi prevazujicimi dojmy. Prislo mi, ze to tady neni prilis odlisne od Ceske republiky. Lidi vypadaji tak nejak podobne (i kdyz jsou samozrejme svetlovlasejsi a mluvi podstatne lepe anglicky), auta tady jsou jen mirne lepsi (samozrejme zadne skodovky, ale vice aut japonskych a Volv a Saabu), nadrazi jsou taky obcas zaplivana, nas Buddy System funguje lepe. A presto jsou oni podstatne bohatsi, ze vsech ekonomickych zebricku vychazeji podstatne lepe. Tak sakra kde to vezi?
A abych nekoncil tak filosoficky, priklafam i slibeny popevek, melodie je Yesterday od Beatles.

Birth Control

Birth control, all my troubles seem so far away
When I'm going up my girlfriends hole
Oh, I believe in birth control
Suddenly, there's shotgun hanging over me
It was unexpected pregnancy.
Oh, I believe in birth control.

Why, I had to come.
I don't know she wouldn't blow.
I stayed in too long,
Now I long for birth control.

Syphilis,
It just started with a simple kiss.
Now it even hurts to take a piss.
Oh how did I get syphilis.

Lepracy.
There are pieces falling off of me.
I'm not half the man I used to be.
Oh, I believe I've lepracy.

Why her box was sick.
I don't, know she wouldn't say.
Now I'm dripping dick won't get hard
Like yesterday...ay...ay...ay.

Yesterday.
My cock was always coming out to play.
Now it needs to weeks to hide away.
Oh, I believe in yesterday,
I believe in yesterday.

> SUMMA SUMMARUM < I believe...

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

obavam se, ze jestli budes chtit i nadale publikovat takoveto pisne, budes muset pred svou stranku umistit pop-up okno s warningem a potvrzenim, ze ctenari bylo vice jak 21 let ;-)

5:09 PM  
Anonymous Anonymous said...

jeste se zeptam: proc ma Stephen lahve od piva na pisoaru ? Neni to az moc utilitarske ???

5:13 PM  
Blogger Czech NR said...

18 let by nestacilo :-)?
Ad lahve: na tom je dobre videt dopad statni regulace na lidske chovani. Ve Finsku je takova klasicka severska regulace (v normalnich obchodech jen pivo a cider, zbytek ve statnim monopolu). A s tim i nejak souvisi to, ze studentska unie muze pivo prodavat jen prostrednictvim karty, kterou fakticky prodava, ale legalne snad jen pujcuje (nechtej detaily). Ve vysledku jsme si pak koupily 5 piv za 8 EUR (nekup to!), takze kdyz jsme meli odchazet dale, vsichni se zasobili (tak jako vyse zminovany). Staci to takhle?

6:17 PM  
Blogger Czech NR said...

Tak to jsi asi byl na ciste svedskych sitsi. Co ja vim, jak vypadaji ty ciste finske. No zkusit bych to mohl :-).
Co se tyce toho piva, potvrzuje to jen me mineni o Tve chuti jako veskrze zkazene. Koupil jsem si dnes plechovku Kozla a jaka byla!
Dekuji za oceneni fotek. Snazim se :-) (jen doufam, ze to nebyla ironie).

9:45 PM  
Anonymous Anonymous said...

To "pozorovat nechutne ozraly, pivem polity a nekdy i velice intimni partie ukazujici brichace" me inspiruje: neudelame nejaky dalsi vylet k Kurinohovi na chalupu ?

10:33 PM  

Post a Comment

<< Home