Friday, October 21, 2005

Beer rally

[den 47, ctvrtek 13.rijna 2005]

Uderila dlouho ocekavana pisemka z marketing principles. Sel jsem tam mirne odevzdane s tim, ze pripadne vyuziju druhy termin. Ale nakonec to nebylo tak spatne, spis nez o konkretni znalosti slo o premysleni. Byly na to ctyri hodiny, ale po trech hodinach uz jsem odpad - hlava vymyslena, ruka vypsana.
Otazky (at taky vidite, jakymi moudrymi vecmi se tady zabyvam):

  1. Moller na zacatku kurzu hovoril o vztahu teorie a praxe. Myslite se, ze je dobre, kdyz je manazer schopen vyvijet vlastni teorie? Argumentujte bud pro, nebo proti.
  2. Co je to segmentace, jaka je jeji logika a k cemu je uzitecna?
  3. Jake typy siti a proc podniky vytvareji?
  4. Jaky prinos ma marketing v ramci modelu firmy, ktery jsme probirali? S jakymi ukazateli vykonnosti se poji?
  5. Jaky je vztah mezi zdroji, schopnostmi a kompetencemi spolecnosti?

Celkove se mi to dost libilo, protoze pokud se clovek jen nadrcel to, co bylo v knize, tak toho asi moc dohromady nedal. I kdyz radeji si nebudu vyskakovat, vysledky zatim neznam, ze.

Musim rict, ze me to docela dusevne vycerpalo, nemluve o tom, ze noc predtim jsem spal asi ctyri hodiny. Takze jsem se jen tak poflakoval po Internetu, abych se dockal marketing financial services. Tam pak mel prednasku sef marketingu finske Citibank. Docela zajimave, protoze oni do ted ve Finsku obsluhovali jen korporatni klientelu, teprve ted se dostavaji i do retailu. Ale o nem nemluvil. Zajimavy byl model fungovani pece o svetove klienty: kriteriem je to, aby mel klient obrat ason 1 mld USD. To neni spatne :-).

Erika, Mata, Vojta, Tomas

Mimochodem mezi finskymi bankeri radi nejaka choroba, ktera by se dala nazvat nudnost. Zajimave tema, zajimavi lide, ale vydrzet jejich tiche mumlani, to jde dost tezko. Uz jsem takove zazil dva a ted tenhle. Vyjimkou byl chlapik z pojistovny If, ale to byl pojistovak a navic Sved :-).
Rano jsem si vyzvedl svuj studentsky overal (casem budou fotky), takze jsem vecer mohl Jerome, Romainvyrazit na beer rally. Coz je honosny nazev pro tah po asi deseti hospodach, ktere lezi na trase tramvaje 3T, coz je trasa okruzni. No, byly to nekdy zajimave fotky, o cemz zajiste vypovidaji i prilozene fotografie. Nebyl jsem asi ve spravne nalade na prilisne popijeni, takze jsem to asi po trech hospodach zapichl, i tak jsem ale malem prejel, protoze me autobus mirne ukolebal...

> SUMMA SUMMARUM < Dneska se mi nuda pekne prostridala se zabavou. Marketing, pak ten banker a nakonec beer rally.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home