Friday, October 28, 2005

Racionalita a trenky

[den 54, ctvrtek 20.rijna 2005]

Rano jsem klasicky celil mne jiz znamemu jevu: prilisne svalove uvolnenosti ze sauny. Skutecne zajimavy jev, svaly jsou uuuuplne neakceschopne. Budu se muset zeptat nejakych Finu, jestli to oni taky tak maji.... (treba se tomu uz nejak geneticky prizpusobili, respektive, abych byl presny, prirozenym vyberem doslo k tomu, ze lepe prezivaji neprilis relaxovani Finove).
Kdyz jsem se zmatoril, dopisoval jsem review clanku na marketing financial services: o psychologickych efektech pri nabidce pujcek (zaver: kazdy psychologicky efekt ma na poptavku po uveru stejny vliv, jako snizeny urokove sazby o pul procenta - takze bacha na vec), o finskych podilovych fondech (zavery relativne podobne, lide si vybiraji fondy dost neracionalne) a jeste neco, co jsem uz zapomenul a co se mi ted nechce hledat. O vysledcich sveho snazeni budu informovat.
Co se tyce pisemky ze stejneho predmetu, tak na tu jsem nesel, usoudil jsem, ze delat ze sebe saska (proste jsem nezvladl to vse precist) nemam za potrebi. Druhy termin je asi za mesic.
Chtel jsem se jit dnes podivat do mestskeho muzea, abych shledl vystavu o vztahu Svedu aFinu, ale ti piskuntalove zavirali uz ve ctyri, coz na me bylo trosku brzo. Takze jindy.
No a vecer jsem jen poslouchal Nadininy stesky (je u nas, konkretneji u Pierra, pecena varena), ze pry Pierre chodi stale v trenkach, takovych rekneme volnejsich a ze kdyz prisla, tak zrovna sedel na podlaze v jakemsi tureckem sedu...no....

> SUMMA SUMMARUM < Jo, svet neni jednoduchej. Podle ucebnic financi, by se lide meli rozhodovat racionalne. A podle Gutha-Jarkovskeho by se asi nemelo chodit po byte pouze v trenyrkach... (pokud o tom vubec psal).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home