Thursday, October 20, 2005

Setkani

[den 46, streda 12.rijna 2005]

K dnesku asi jen tolik, ze jsem se setkal s Matou a Tomasem - kamarady z Buddy Systemu, kteri zde zakotvili na tyden na International Week (jeden tyden ve spolecnosti lidi z mnoha zemi, na programu exkurze, prednasky a moralni zkaza).
To jsem si teprve uvedomil, jak je uzasne si moc poradne pohovorit v cestine a probrat veci o Buddy Systemu a VSE vubec. Mozek to asi potrebuje, trochu si odpocinout a zavibrovat si na vlnovych delkach, na ktere byl pri vyrobe nastaven.
Setkani probehlo v hospode Public Corner, dali jsme si tam po dvou kouscich, pokvitovali, ze jsme vyhrali na Finama tri nula a vyrazili do svych vice ci mene docasnych domovu. Jerome, Paulis, Steffen, Romain
U nadrazi jsem se postavil na zastavku a dumal, jak preckat deset minut do prijezdu ctyricettrojky (bylo tak kolem desate vecer). Koukal jsem pri tom na zajimavy manzelsky par. Chlapik bodre vypadajici, dosti rozlozity, si rozvazne naleval z mensi lahve nejakou koralku do plechovky Fanty. A vedle nej na lavicce sedela jeho, nejpravdepodobneji, zena. Dosti zachovala, chlapik vypadal trosku zpustleji (vek neco k sedesatce). Rikal jsem si, ze to pani pekne vyhrala. Chlapik dolil plechovku a podaval ji pani, tak ji hnedka vzala a jala se obcerstvovat se.
No, asi jsem na ne civel prilis okate, protoze chlapik na me promluvil, ja samozrejme, ze neumim finsky. On pro zmenu neumel anglicky, ona taky ne. Ale "dali jsme se do reci": on mi finsky vysvetloval, ze jedou z Talinu, kde je to asi tak dvakrat az trikrat levnejsi nez ve Finsku, dokonce mi nabizel i tu jejich ochucenou Fantu (no, radeji ne) a vubec byl docela prijemny. Bud to mel v povaze, nebo uz ulehcil tem taskam, co tahli s sebou. Pak prijel autobus a ac oni do nej taky nasedli, nase cesty se rozesly.
Zkratka prijemny vecer :-).

> SUMMA SUMMARUM < Setkani, tu vice, tu mene planovana, jsou obcas zajimava. At uz to je s lidmi "stejne krevni skupiny" nebo skupiny znacne odlisne: narodnostni, jazykove, alkoholove. Vzdy jde ale o dobrou vuli a spolecnou "vlnovou delku".

0 Comments:

Post a Comment

<< Home