Thursday, December 15, 2005

Den plny skoly

[den 94, pondeli 28.listopadu 2005]

Noc a marketing financial services jsem oslavil asi hodinovym spankem, presto (nebo prave proto) jsem vstal na design a poslouchal pomerne zajimavou prednasku o corporate identity (to by jeden neveril, cim vsim se da zivit). V ramci prednesu jsme byli dotazani i na to, jaka firma na nas pusobi pozitivne a jaka naopak negativne. Uz nevim, koho vseho jsme uvedli, ale prednasejici rikala, ze jako negativni skoro vzdy vychazi Microsoft a jako pozitivni skoro vzdy Nokia.


Jessice, Dorota a Ania - east-west cooperation

Odpoledne jeste pred pisemkou jsme meli prezentaci o spolupraci mezi Ivangorodem a Narvou. Boze, takovej nesmysl a museli jsme to prednaset. Napsat pet stran (sice jeden a pul radkovani,Učebnice Marketing Financial Service Textbook ale stejne) na zaklade tri clanku proste nemuze byt dobre. Nakonec jsme to stejne uzavreli tim, ze dle vseho mezi tema dvema mestama zadna spoluprace neni. To jsme mohli tusit na zacatku, akorat jsme mohli usetrit cas. Ach jo, i zdejsi vyuka ma nekteri, rekneme, slabsi mista.
Odpoledni pisemka byla nakonec docela dobra, odpovedel jsem na vse, akorat jsem zakufroval pri odhadovani, jestli je vice podilovych fondu v Evrope nebo v USA. Z neznamych duvodu jsem tvrdil, ze v USA, i kdyz jich je v Evrope asi 4-krat vice. Ono je to asi objemem, ze v USA je v nich vice penez. Ale nakonec je to docela jedno, tak co.
Pak tam jeste byly otazky na to, co to je (byl) Glas-Steagall act (reakce na velkou krizi, oddelil v USA komercni a investicni bankonvictvi), jaky je podle finskeho prava rozdil mezi profesionalnim a neprofesionalnim investorem a tak. Docela dobry test, doufam, ze mi dobra nalada vydrzi i po shlednuti poctu bodu, ktere obdrzim. Vecer zatahuju podvozek kolem pulnoci, mam toho dost. A netrpim nespavosti jako Ewa, ktera tuhle usnula pry kolem sedme rano...

Paulis, Eva, Ewa, Henna, Edgar

A na zaver jeste jedna skutecna architektonicka unikatnost, tentokrate z ceskych luhu a haju. Vice o tom clanek Tomase Ferteka v Reflexu. Krasny baracek :-) Doporucuji i diskusi pod clankem.

> SUMMA SUMMARUM < Navrat do reality po vikendu v Talinu byl rychly, ale s ohledem na pomerne slusnou pisemku to nebylo tak strasne.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home