Thursday, September 08, 2005

Zarizujeme legitku

[den 10, pondeli 5.zari]

Mam za sebou prvni prani (cimz neni mysleno, ze bych si neco přál az ted): ke svemu pradlu jsem pridal i pradlo Ewy a Edgara, abychom pracku radne vyuzili (jakkoli je gratis). Pak bylo docela zajimave to spolecne tridit (je to moje ponozka?, tohle jsou slipy, takze ty asi Ewe patrit nebudou atd.). Jak panovala spokojenost s pranim, se susickou uz to tak slavne nebylo, protoze nesusila, respektive susila proklate malo. Musel jsem pak uz jit do skoly, cas na trihodinove suseni jsem nemel. Cili pradlo se nakonec susi na balkone, kde ovsem ponekud chybi susak. Bude treba to jeste promyslet, protoze v zime by se toho takhle moc neususilo.
Rano mi konecne pripojili Internet, takze od te doby dle moznosti dohanim veskere resty. Denicek psany do zasoby se zverejnuje.
Ve skole jsem mel jeden predmet, a to Comparative Regional Analysis. Mohlo by to byt docela zajimave, jde o vyuziti grafickych informacnich systemu v marketingu. Jenze ten prednasejici je holt takovej divnej. No, asi mu jeste dam sanci do pristi hodiny, jestli se to preci jen nezlepsi, protoze samotny obsah by mohl byt opravdu dobry, uz proto, ze pokud je mi znamo, na VSE se nic takoveho neuci.

Helsinske nadrazi impresionisticke


Po skole jsme si pak vyrizovali legitku na dopravu: podle mapy jsem dovedl skupinku az na magistrat (i kdyz jsem samozrejme musel vyslechnout nektere mirne zppochubnujici poznamky o mych orientacnich schopnostech, protoze se svoji navigatorskou nocni prihodou jsem se nezapomnel pochlubit). Na magistratu nam po vyplneni mnohojazycnych formularu dali za 2 EUR razitka na lejstro a s nim rychle na nadrazi, kde je hlavni pobocka dopravniho podniku. Tam uz to takova slava nebyla, protoze fronta to byla tak na 30 minut (zacatek skolniho roku). Nakonec jsem se stal stastnym majitelem legitky do 21.12., a to za 140 EUR.
K te fronte jeste jedna poznamka: stal jsem tam s Evou (jednoduche v, cili Ceskou) a nase cestina neunikla Ladovi - nebohemu studentovi designu z umprum, ktery prave prijel do naprosto nezarizeneho bytu. Toz jsme se mu snazili aspon dusevne a duchovne pomoc, ale nakonec si asi bude muset poradit sam.
Pierre, Michael, Nadine - mám asi nepořádek ve fotkách, protože tahle je až z úterý...však vy to přežijete :-)Vecer jsem krom reseni internetovych restu stravil i cistenim nasi koupelny a hajzliku, coz jsem si sam vybral v ramci delby udelu.

> SUMMA SUMMARUM < Jednoho krasneho dne napisu cely jeden prispevek venovany nadrazi a celemu jeho arealu. Bude to stat za to!

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Uz si Te vsimli i na BBC:
viz zde

7:30 AM  
Anonymous Anonymous said...

GIS = GEOgraficke IS

7:36 AM  
Blogger Czech NR said...

Hm, tak dekuju za upozorneni, ted vypadam jako naprosty trotl, protozu tu zkratku znam, ale proste jsem se preklepl. Dvakrat mer a...

9:26 AM  

Post a Comment

<< Home